Garamondi Teater

Au Bouillon Belge

Walter van den Broeck

 

Première in maart 2023

Regie:  Filip Schotte

Au Bouillon Belge

 

‘Au Bouillon Belge’… dat prijkt op de gevel van het café dat vader gekocht heeft met steun van een Engelse weldoener. Het baancafé wordt druk bezocht, vooral door ‘routiers’, die er komen genieten van de heerlijke bouillonsoep.

Nu vader (België) gestorven is, komen na de begrafenis zijn drie geadopteerde kinderen bij elkaar in het café om zijn bezittingen te verdelen.

Jos (Vlaanderen), heeft altijd in de zaak gewerkt als goedkope werkkracht, hij kan het niet zo goed uitleggen en stotterde als kind.
Astèr (Wallonië), een flamboyante lanterfanter die een twijfelachtig PR-kantoor runt, heeft in werkelijkheid veel schulden en leeft van de maandelijkse cheques die zijn vader hem toestuurt.
Marie-Agnès (Brussel), een sluwe sloerie die steeds de kant kiest van de hoogste bieder, noemt zichzelf danseres en verbergt zo haar nachtelijke activiteiten. Ze leeft, net als haar adoptiebroer Astèr, van de cheques van papa.

Helaas voor hen komen ze tot de bittere vaststelling dat vader hen alleen maar schulden heeft nagelaten en het huis nog voor driekwart eigendom is van de Engelse weldoener. Er valt dus weinig te verdelen behalve het felbegeerde recept van de vermaarde bouillonsoep. Maar waar heeft vader dat recept gelaten... ?

Deze satirische klucht is een van de meest hilarische stukken van Walter van den Broeck. Veel humor, maar af en toe piekt er ook een schrijnend momentje, zodat het stuk zeer menselijk blijft. Het is uiteraard niet verboden om er - honni soit qui mal y pense - ook een ‘allegorie’ in te zien van ons Belgisch staatsbestel.

Acteurs:

Johan Eeman
Sarah Van Cauwelaert
Stefaan Van der Stricht

Speeldata:

Zaterdag 18 maart 2023 om 20u.00
Zondag 19 maart 2023 om 17u.30
Woensdag 22 maart 2023 om 20u.00
Vrijdag 24 maart 2023 om 20u.00
Zaterdag 25 maart 2023 om 20u.00
Zondag 26 maart 2023 om 17u.30

Locatie:

Zaal St Katharina
Bergestraat 7
Steenhuize-Wijnhuize