Garamondi Teater

Konijnenpijp

David Lindsay- Abaire

Première op zaterdag 16 november 2019

Regie:  Sven Duym

Konijnenpijp

Danny, het vierjarig zoontje van Lise en Arno, werd, toen hij zijn hond op straat achternaliep, aangereden door Jason, een jonge automobilist. Zijn ouders verwerken zijn dood elk op hun eigen manier.
Hoe doe je dat? Door alle sporen die herinneren aan het kind uit te wissen? Of koste wat kost het vroegere leven te hervatten? Of terug zwanger te worden?
Het lijkt op proberen een oplossing te vinden voor een probleem waar geen oplossing voor bestaat. Deelname aan een zelfhulpgroep voor ouders van verongelukte kinderen brengt ook geen soelaas. Wanhopig hunkerend naar wat innerlijke rust die ze noch bij haar man, noch bij haar familie vindt, zoekt Lise contact met Jason ...

Mensen kunnen na een dergelijk tragisch incident twee dingen doen, de rest van hun leven blijven treuren of voorzichtig, stap voor stap, verdergaan. Deze personages willen ieder op hun manier verdergaan met hun leven, hoe moeilijk of pijnlijk dat ook is. En daar is veel humor voor nodig.
Lise en Arno proberen een antwoord te vinden door niemand de schuld te geven. Dat maakt deze eenvoudige mensen groots en bewonderenswaardig. Hun positieve houding tegenover elkaar zal ervoor zorgen dat ze er iets op vinden om langzaam uit het diepe dal van hun verlies te kruipen.
Konijnenpijp (Rabbit Hole) is een verhaal over het rouwproces van ouders wiens kind verongelukt is en van de grootmoeder wiens zoon gestorven is aan een overdosis. Konijnenpijp is een stuk over hoop. Zonder hoop is het leven ondraaglijk.

Hoewel het stuk gaat over de manier waarop verschillende leden van een familie omgaan met de dood van een kind, is het opvallend licht van toon!

Wordt gebracht in samenwerking met auteursbureau ALMO BVBA.

Speeldata:

Zaterdag 16 november 2019 om 20u.
Zondag 17 november 2019 om 15u.
Woensdag 20 november 2019 om 20u.
Vrijdag 22 november 2019 om 20.30u.
Zaterdag 23 november 2019 om 20u.

Locatie:

Arjaantheater
Zonnebloemstraat 5
9500 Geraardsbergen