Garamondi Teater

Vanaf 29 oktober is er opnieuw een mondmaskerplicht bij het betreden van een openbaar gebouw, en dus ook de locaties van het cultuurcentrum. Op de burelen en in het Koetshuis en het Arjaantheater mag je enkel binnen met een mondmasker.

Vanaf 1 november zal het Covid Safe Ticket worden toegepast bij alle activiteiten van het cultuurcentrum, en bij activiteiten georganiseerd door derden. Je vindt alle info en FAQ terug op https://www.vlaanderen.be/cjm/nl/informatie-covid-19/covid-safe-ticket.

Het CST is gratis en kan je downloaden via de CovidSafeBE-app (mobiele applicatie, te downloaden in App Store of via Google Play) en op websites zoals mijngezondheid.be,  MyHealthViewer, of Mijn Burgerprofiel. Om certificaten digitaal op te vragen heb je jouw identiteitskaart, pincode en kaartlezer nodig óf een andere geactiveerde digitale sleutel (bv. itsme)

Heb je geen smartphone of computer? Dan kan je je CST ook op papier verkrijgen, o.a. via Mijn Gezondheid, Mijn Burgerprofiel of via 078 78 78 50. Je Corona Safe Ticket wordt dan via de post opgestuurd. Je moet er wel rekening mee houden met een wachttijd tussen bestelling en ontvangst van 1 week.

Wat breng ik mee naar het Koetshuis of het Arjaantheater?

  • Een geldig toegangsticket
  • Een Covid Safe Ticket 
  • Een (fysieke) identiteitskaart 

Hou bij aankomst je identiteitskaart en Covid Safe Ticket (op papier of op de smartphone) bij de hand, zodat het scannen vlot kan verlopen. Na deze controle volgt meteen de ticketcontrole en kan je verder doorlopen naar de zaal.

! De scan geeft geen persoonsgegevens weer, enkel naam, geboortedatum en QR-code. Dit hebben wij nodig om de juistheid van het certificaat te controleren.

Wat met mondmaskers en het bewaren van afstand?

In oktober geldt de mondmaskerplicht, vanaf 1 november valt deze regel weg, eenmaal het Covid SafeTicket is toegepast en je (letterlijk) groen licht krijgt. 

Ik heb geen vaccinatiecertificaat, maar wil graag naar een voorstelling, wat nu?

Dat kan nog steeds. Het CST houdt een vaccinatiecertificaat in, maar ook met een herstelcertificaat of een geldig corona-testcertificaat mag je de zaal betreden.

Een geldig testcertificaat betekent dat je een PCR-test van max 48 uur oud kan voorleggen, of een antigeentest van max 24 uur oud (een antigeentest kan enkel bij de apotheker worden afgenomen).

Geen geldig Covid Safe Ticket betekent geen toegang tot onze locaties en evenementen. Hier bestaat géén discussie over.

De toepassing van het Covid Safe Ticket blijft van kracht tot nader order.

Wij danken jullie voor jullie begrip.